Základem léčby je Qi [čchi] ukryta uvnitř jako poklad.

Prof. Bai Yunqiao

Rýžovo-jáhlová kaše

Chutná a vyvážená snídaně, kterou připravíme za 20 minut.

Suroviny (3 porce):

  • 1/3 hrnku rýže (jasmínová nebo kulatozrnná)
  • 1/3 hrnku jáhel
  • 5 ks vlašských ořechů
  • 1-2 pl rozinek
  • 1-2 dcl sójového mléka
  • 1 pl strouhaného kokosu
  • Skořice
  • 1-2 ks broskve či jiného ovoce (hrušky, švestky)
  • Med, datlový sirup

Příprava:

Jáhly spaříme horkou vodou (tím odstraníme jejich hořkost), přidáme rýži (v případě, že máme již předem rozvařenou rýži, tak ji přidáme až ke konci), sójové mléko, na kousky rozlámané ořechy a zalijeme asi 3 hrnky vody. Vaříme 10 – 15 minut, poté vmícháme rozinky a kokos a vaříme dalších 5 minut, konzistenci kaše si upravíme podle chuti (přilijeme nebo vyvaříme vodu). V hotové kaši rozmícháme skořici, posypeme ji ovocem pokrájeném na kostičky a dosladíme medem či jiným sladidlem.

Tradiční čínská medicína - snídaně 2