Chutná a vyvážená snídaně, kterou připravíme za 20 minut.
Suroviny (3 porce):
- 1/3 hrnku rýže (jasmínová nebo kulatozrnná)
- 1/3 hrnku jáhel
- 5 ks vlašských ořechů
- 1-2 pl rozinek
- 1-2 dcl sójového mléka
- 1 pl strouhaného kokosu
- Skořice
- 1-2 ks broskve či jiného ovoce (hrušky, švestky)
- Med, datlový sirup
Příprava:
Jáhly spaříme horkou vodou (tím odstraníme jejich hořkost), přidáme rýži (v případě, že máme již předem rozvařenou rýži, tak ji přidáme až ke konci), sójové mléko, na kousky rozlámané ořechy a zalijeme asi 3 hrnky vody. Vaříme 10 – 15 minut, poté vmícháme rozinky a kokos a vaříme dalších 5 minut, konzistenci kaše si upravíme podle chuti (přilijeme nebo vyvaříme vodu). V hotové kaši rozmícháme skořici, posypeme ji ovocem pokrájeném na kostičky a dosladíme medem či jiným sladidlem.