Suroviny (2 porce):
- 2/3 hrnku rýže (jasmínové nebo basmati)
- 3 vejce
- 1 větší cibule nebo 2 -3 jarní cibulky
- Olivový olej
- 2 tenké plátky zázvoru
- 5 rajčat
- 15 oliv
- Rozmarýn
- Sůl
Příprava:
Rýži zalijeme vrchovatým hrnkem vody a 10 – 15 minut povaříme, až je rýže měkká. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli nebo jarní cibulku. Přidáme sůl a na jemno nakrájený či postrouhaný zázvor, který krátce osmahneme. Přidáme vejce a promícháme, jakmile jsou hotová, tak vše smícháme s rýží a pokud je třeba, tak ještě dosolíme.
Zvlášť nakrájíme rajčata a olivy, podrcený rozmarýn či tymián a pár minut povaříme, až se rajčata zahustí. Podáváme k rýži s vejci.