Výborná alternativa ke sladkým snídaním, poměrně rychlá příprava.
Suroviny (1 porce):
- 2 vejce
- Máslo
- 1/3 hrnku světlé pohanky (kroupy)
- 1/2 lžičky tahini (sezamová pasta)
- 1 sušené rajče
- Oregano (případně tymián či rozmarýn)
- Sůl
Příprava:
Pohanku zalijeme hrnkem vody, přidáme tahini, sušená rajčata a vaříme asi 10 minut až je pohanka měkká. Poté vmícháme oregano (případně tymián či rozmarýn). Pokud sušená rajčata nejsou prosolená, můžeme zlehka osolit. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme vejce, sůl, necháme nejprve z větší části ztuhnout bílek, potom rozmícháme a s mírně tekutým žloutkem odstavíme.
Vejce podáváme s pohankou a můžeme přidat podle chuti čerstvá rajčata, případně olivy, velice dobrá je také zavařená řepa se zelím.