Obměna předchozího receptu – na jemno nastrouhaná a osmahnutá mrkev s rozinkami jako příloha ke kaši.
Suroviny (2 porce):
- 1/2 hrnku jáhel
- 10 – 20 ks nepražených arašídů
- 2 – 3 pl rozinek
- 1/2 až 1 dcl kokosového mléka
- 2 – 4 středně velké mrkve
- Máslo
Příprava:
Jáhly spaříme horkou vodou (tím odstraníme jejich hořkost) přidáme kokosové mléko, na kousky nakrájené ořechy a zalijeme asi 1,5 hrnky vody. Vaříme 5 – 15 minut, konzistenci kaše si upravíme podle chuti (přilijeme nebo vyvaříme vodu).
Nastrouháme na jemno mrkev a dáme na pánev. Osmahneme na másle asi 5 – 10 min až je mrkev měkká, přidáme rozinky a ještě chvíli prohřejeme na pánvi. Podáváme zvlášť ke kaši.