Základem léčby je Qi [čchi] ukryta uvnitř jako poklad.

Prof. Bai Yunqiao

Chřestovo – kedlubnová polévka

Polévka překvapí jemnou smetanovou chutí.

Suroviny:

  • 250 g chřestu (bílého)
  • 1 větší kedluben
  • 1 cibule
  • Plátek másla
  • Koření do polévky (Podravka, Vegeta – nejlépe ze zdravé výživy)
  • Oregano
  • Sůl

 Příprava:

Pokrájenou cibulku zpěníme na rozpuštěném másle s troškou vody.  Přidáme nakrájený bílý chřest (na kolečka) a nakrájenou kedlubnu, zalijeme vodou. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme sůl, polévkové koření a sušené oregano. Scedíme. Pár koleček chřestu a pár kedluben necháme v celku, zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec přidáme nerozmixované kousky chřestu a kedlubny a podáváme.