Základem léčby je Qi [čchi] ukryta uvnitř jako poklad.

Prof. Bai Yunqiao

Bulguroto (rizoto) á la „U tří opic“

Bulguroto či rizoto je spíš než snídaně lehký oběd nebo večeře.

Suroviny (3 porce):

  • 200 q bulguru (případně rýže)
  • 1-2 cibule (červená)
  • Olivový olej
  • Sušená rajčata 5ks
  • Olivy (hrst)
  • 1 paprika
  • 1 mrkev (malá)
  • Parmezán
  • Tymián, oregano
  • Sůl

Příprava:

Zvlášť uvaříme bulgur: bulgur zalijeme vodou, aby voda byla asi 1 cm nad bulgurem, povaříme 3-5 minut a necháme asi 15 minut dojít, až změkne. Místo bulguru je možné uvařit či upéct i rýži.

V pánvi na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájenou papriku a mrkev na nudličky nebo kostky, osmahneme. Přidáme pokrájená sušená rajčata, nakrájené olivy (na kolečka), osolíme. Krátce povaříme a přidáme bylinky – tymián, oregano, ještě krátce osmahneme.  Uvařenou směs smícháme s již připraveným bulgurem nebo rýží. Nakonec posypeme tenkými plátky parmezánu a podáváme.